منتخب سردبیر

هرآنچه در مورد هوش مالی باید بدانید!

هوش مالی، یکی از اقسام مختلف هوش‌های چندگانه انسان می‌باشد. نمی‌توان گفت این هوش منحصراً مربوط به مسائل مالی است اما تا حدود زیادی به آن ارتباط دارد. شاید اگر به صورت اتفاقی از ۱۰۰۰ نفر این سوال را بپرسیم که هوش مالی چیست، تعریف آن را با پول اشتباه بگیرند. اما هوش مالی چیزی فراتر از پول است. مفهومی جهان شمول، گسترده و البته قابل یادگیری. برای درک بیشتر مفهوم هوش مالی پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

مفهوم هوش مالی از کجا آمده است؟

یکی از معروف‌ترین و موفق‌ترین افراد در زمینه‌ی هوش مالی، رابرت کیوساکی است. اگرچه مفهوم هوش مالی را او با کتاب معروف خود یعنی «پدر پولدار؛ پدر بی پول» در جهان رواج داد، اما تعاریف و مفاهیم هوش مالی اکنون در حال گسترده‌تر شدن و عمیق‌تر شدن هستند.

به عنوان مثال آقای توماس جی استنلی با کتاب «همسایه میلیونر» تعریفی جدید از مفهوم هوش مالی را ارائه داده و در آن به بررسی این مطلب پرداخته که آیا افراد موفق در زمینه مالی، از الگوی خاصی تبعیت می‌کنند، طرز فکر خاصی دارند؟ یا چگونه مسیر زندگی را می‌پیمایند که به هرچه می‌خواهند می‌رسند.

 

۷ ویژگی مشترک افراد موفق در کتاب همسایه‌ی میلیونر

به صورت خیلی خلاصه بگوییم، همسایه میلیونر این هفت مورد را عواملی می‌داند که افراد دارای هوش مالی بالا انجام می‌دهند:

  •  سطح زندگی‌شان پایین‌تر از امکانات مالی آن هاست.
  • انرژی، پول و زمان خود را به طور مؤثری در راه‌هایی که منجر به ثروتمند شدن می‌شود به کار می‌گیرند.
  • از نظرشان استقلال مالی مهم‌تر از به نمایش گذاشتن مقام اجتماعی است.
  • والدین، حمایت ویژه‌ی اقتصادی‌ای برای آنان در نظر نگرفته اند. (در حقیقت والدین با مراقبت اقتصادی، آن‌ها را بی انگیزه و تنبل تربیت نکرده اند.)
  • فرزندان نوجوان و جوان آن‌ها از نظر اقتصادی خودکفا هستند.
  • فرصت‌های مناسب در بازار را به خوبی تشخیص می‌دهند.
  • انتخاب شغلی آن‌ها درست است.

هوش مالی چه کاربردهایی دارد؟

می‌توان گفت جامع‌ترین تعریف از کاربرد هوش مالی را رابرت کیوساکی ارائه داده است. او می‌گوید: «املاک و مستغلات، صندوق‌های پس انداز، خرید و فروش سهام، کسب و کار یا پول، افراد را ثروتمند نمی‌کند، این اطلاعات، دانش، عقل و فکر یا به بیان کلی‌تر هوش مالی است که افراد را ثروتمند می‌کند.

افرادی با هوش مالی بالا چطور فکر می‌کنند؟

مرز بین افراد موفق و ناموفق در زمینه‌ی مالی بسیار باریک است. در عین حال کسانی که هوش مالی بالایی دارند، اقدامات خاصی را در زندگی‌شان انجام می‌دهند. به این واژه دقت کنید:«اقدامات خاص»؛ آن‌ها اقدام می‌کنند، ریسک می‌کنند و یاد می‌گیرند.

افراد با هوش مالی بالا تا حد بسیار بالایی بر باورهای خود در مورد پول، کنترل دارند. آن‌ها با داشتن اعتماد به نفس بالا پول را به زیر سلطه خود کشیده‌اند و هرگز «نوکری» پول را نمی‌کنند.

تمرین‌های کوچک برای تقویت هوش مالی

۱. هزینه غذای خود را کاهش دهید

غذا هزینه سنگینی برای بسیاری از ما است؛ اما ما توجهی به آن نمی‌کنیم. کاهش هزینه خورد و خوراک به معنای کاهش کیفیت زندگی نیست؛ اما نباید اجازه بدهیم کنترل آن از دستمان در برود.

هزینه‌های مواد غذایی را با خوردن کم‌تر و پیدا کردن جایگزین‌های ارزان‌تر در خانه کاهش دهید. چیزهایی را خریداری کنید که بیش‌ترین مقدار مصرفش را دارید. رژیم غذایی خود را بر غذاهای با ارزش بیشتر اما ارزان‌تر مانند پاستا، برنج، لوبیا، حبوبات و غیره صرف کنید. یک نکته جالب: خرید در ابتدای هفته احتمال خریدن چیزهای گران را بیشتر می‌کند. آخر هفته‌ها بخرید!

 ۲. عابر بانک‌های خود را جدا کنید تا حساب دستتان بیاید

برای خریدن غذا یا مواد خوراکی از یک کارت مجزا، برای خرید لباس از یک کارت دیگر و برای هر نوع خرید دستکم 4 کارت اعتباری داشته باشید تا به دقت بدانید چه چیزهایی می‌خرید و چقدر پول صرف هر بخش از زندگی می‌کنید.

 ۳. کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل

اگر می‌توانید تا سرکار با دوچرخه بروید. هم ورزش کردید، هم به محیط‌زیست یاری رساندید و هم پول‌هایتان را در جیبتان نگه داشته‌اید. حمل‌ونقل هزینه زیادی برای برخی از ما است، حتی اگر شما نمی‌توانید پیاده‌روی کنید یا دوچرخه‌سواری کنید، به حمل‌ونقل عمومی نگاه کنید. اگر بتوانید بدون وسیله نقلیه به سرکار بروید، حتی می‌توانید اتومبیلتان را بفروشید.

 ۴. تفریح کنید اما ولخرجی نه!

به جای انجام ولخرجی پس‌انداز کنید. اولش سخت است اما کم کم این کار شما به خلق عادات عالی کمک می‌کند و کیفیت زندگی‌تان بهبود می‌یابد. چون آن وقت پول کافی برای خرید چیزهایی که دلتان می‌خواهد را دارید.

 ۵. به تعهداتتان پایبند باشید

تعهد کنید که در طول یک ماه چقدر خرج می‌کنید. هرگز بیشتر از آن خرج نکنید. به جز مواقعی که چاره‌ای نیست.

۶. مشاوره بگیرید

از خرج کردن پول برای آموزش نترسید. اگر لازم است پول خرج کنید و مشاوره‌های ارزشمند برای پول‌هایتان بگیرید. خواندن این مقاله قدم اول برای تقویت هوش مالی شما بود؛ اما شما می‌خواهید هوش مالی‌تان را تقویت کنید.  بنابراین به دنبال برنامه‌های آموزشی عالی باشید.

۷. وام و تسهیلات بگیرید

تسهیلات گرفتن شما را از تورم جلو می‌اندازد و می‌توانید کمترین آسیب مالی را متحمل شوید؛ همچنین چگونگی مدیریت مبلغ وام و برنامه‌ریزی بازپرداخت آن تاثیر بالایی در تقویت مهارت و هوش مالی شما خواهد داشت.

شما می‌توانید از طریق این لینک ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانک ملی نسیبایی دریافت کنید.

همین حالا اقدام کنید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *